1397/9/6 سه‌شنبه

معرفی شهرستان کوهرنگ

شهرستان کوهرنگ با مساحت 3790.25 کیلومتر مربع از شمال به شهرستان شهرکرد و استان اصفهان و از جنوب به استان خوزستان، از شرق به شهرستان فارسان و از شمال غرب به استان لرستان محدود شده است، این شهرستان دارای سه شهری، سه بخش مرکزی- صمصامی و بازفت و 5 دهستان و 223 آبادی دارای سکنه می باشد.            

بخشهای مرکزی و صمصامی این شهرستان دارای زمستانهایی سرد و برفی و یخبندانهای شدید و نیز تابستانهایی دلپذیر و مطبوع میباشند و در مقابل بخش بازفت دارای آب و هوای گرم و نیمه معتدل با پوشش جنگلی از نوع بلوط و بنه زالزالک میباشد. در این شهرستان پناهگاه حیات وحش شیرستان در بخش مرکزی دهستان موگویی - همچنین اثر طبیعی ملی لاله واژگون- منطقه حفاظت شده قیصری و منطقه شکار ممنوع خدا آفرین قرار دارد. از گونه های مهم جانوری در شهرستان میتوان به پلنگ همچنین به کل و بز وحشی خرس قهوه ای و گراز روباه و خرگوش و از راسته خزندگان به سمندر لرستانی اشاره نمود. مهمترین پرندگان شهرستان شامل عقاب طلایی، سارگپه، کبک دری و کبک معمولی اشاره نمود. ماهی غزل آلای خال قرمز در رودخانه های این شهرستان (بازفت) زیست می کنند. این شهرستان دارای مناطق بکر و زیبا از نظر گردشگری مانند آبشار شیخ علیخان – غار یخی- روستای پله کانی سرآقاسید –چشمه دیمه – آبشار تونل اول و دوم و سوم میباشد. در خصوص تهدیدها و فرصتها میبایست نسبت به جذب نیرو انسانی و امکانات از قبیل خودرویی و پاسگاه اقدام نمود ضمن اینکه از جوامع محلی و گروهای NGO و سمن ها استفاده و کمک گرفته میشود.

محیط انسانی

این شهرستان دارای ناحیه صنعتی روستایی میباشد که اکثر صنایع دارای مجوز، ولی تعطیل میباشد. همچنین شهرک تخصصی آب معدنی دیمه در این شهرستان واقع میباشد که تا کنون یک کارخانه تولید و بسته بندی آب معدنی در آن به بهره برداری رسیده است و در آن چندین واحد تولیدی دیگر در آستانه ی راه اندازی قرار دارد همچنین یک نیروگاه برق آبی در شهرستان در حال حاضر راه اندازی گردیده است. صنایع کشاورزی شامل شیلات پرواربندی دام  و  پرورش طیور در حال حاضر مشغول به فعالیت هستند.

پسماند شهرستان

در حال حاضر یکی از مهمترین معضلات و مشکلات شهرستان عدم مدیریت صحیح پسماند توسط شهرداران و دهیاران و بخشداران به عنوان دستگاههای متولی امر میباشد. اخیراً چند مکان دفع پسماند مورد تأیید کمیته مکان یاب پسماند شهرستان برای روستاهای بخشهای سه گانه شهرستان قرار گرفته است. جمع آوری زباله تاحدود زیادی در شهرستان بصورت سنتی صورت میگیرد و هیچگونه کارخانه بازیافت و یا هیچ گونه تفکیکی در مدیریت پسماند شهرستان صورت نمیگیرد و مسئله مهم این است که آب منطقه ای استان هیچ جایی از شهرستان را بعلت احتمال آلودگی آبهای زیر زمینی مورد قبول برای محل دفن زباله قرار ندارد.

نمایندگی حفاظت محیط زیست شهرستان در سال 1386 در این شهرستان تأسیس گردیده که هم اکنون در ساختمانی در طبقه چهارم متعلق به اداره مسکن و شهرسازی مشغول به فعالیت میباشد. شماره تلفن نمایندگی حفاظت محیط زیست شهرستان 03833622937 و 03833622837 میباشد و دو پاسگاه محیط بانی سیف آباد در بخش صمصامی و بازفت جهت حفاظت محیط زیست شهرستان افتتاح گردیده است. این اداره دبیری کارگروه مدیریت پسماند ،مقابله با آلودگی هوا و گرد و غبار را برعهده دارد. جلسات این کارگروهها حدوداً هر یک ماه با حضور فرماندار شهرستان به عنوان ریاست کارگروه و دیگر اعضا برگزار میگردد. این دو کارگروه تصمیماتی جهت مدیریت پسماند و رفع معضلات مربوط به پسماند، آلودگی هوا و گرد و غبار در سطح شهرستان اتخاذ می‌نماید.

عملکرد نمایندگی حفاظت محیط زیست شهرستان

این نمایندگی ضمن حفظ و حراست از محیط زیست شهرستان و برخورد قانونی با متخلفان شکار و صید، آن ها را به مراجع قضایی معرفی مینماید. همچنین در بخش محیط انسانی به تمامی استعلامات صنعتی، معدنی و خدماتی ضمن تطبیق با کلیه قوانین و مقررات زیست محیطی پاسخ لازم را ارایه مینماید و متولیان پسماند را در صورت کوتاهی انجام وظیفه به مراجع قضایی معرفی نموده و پایش صنایع فعال در شهرستان و صنایعی که مشمول ارزیابی زیست محیطی هستند انجام می شود.

شعار سال 1402 "سال مهار تورم و رشد تولید"