آشنایی با پرندگان شکاری، زمینهساز حفاظت بهتر از زیست بومهاست
در دومین روز از هفته محیط زیست در چهارمحال و بختیاری، به دلیل اهمیت نقش پرندگان شکاری در ارزیابی سلامت زیستگاه و اکوسیستم، وبینار آموزشی مجازی آشنایی با پرندگان شکاری برای کارشناسان و مأموران اجرایی حفاظت محیط زیست استان برگزار شد.
به گزارش روابط عمومی حفاظت محیط زیست چهارمحال و بختیاری، شهرام احمدی مدیرکل حفاظت محیط زیست استان گفت: در این وبینار آموزشی ویژگی های انواع پرندگان شکاری استان و روشهای تشخیص و حفاظت از آنها بررسی شد.
وی افزود: پرندگان شکاری در رأس هرم غذایی قرار دارند و با کنترل جمعیت سایر جانوران و آفات نقش مهمی در تعادل و توازن اکوسیستم دارند بنابراین نگرانیهای گوناگونی در زمینه حفاظت از بقای آنها وجود دارد.
احمدی اذعان کرد: پرندگان شکاری برای اکوسیستم بسیار حائز اهمیت هستند زیرا آنها نسبت به کوچکترین تغییرات زیست محیطی بسیار حساس هستند و به انسان کمک میکنند میزان سلامت یک زیستگاه را ارزیابی کند.
این مقام مسئول آگاهی عمومی نسبت به اهمیت این پرندگان و تغییر دیدگاه منفی عوام نسبت به آنها را در حفاظت از آنها موثر عنوان کرد.
پرندگان شکاری در ایران از سه راسته عقاب سانان، شاهین سانان و جغد سانان هستند. عقاب طلایی، بالابان، شاهین، بحری، سارگپه معمولی و پابلند، انواع دلیجه ها و …. از جمله پرندگان شکاری استان به شمار می روند.